Onze onderwijskundige expertise

Bij Onlinestuderen.com gaan we graag voor én met je aan de slag om vorm te geven aan leven lang leren binnen jouw organisatie. Er staat een team van ervaren onderwijskundigen, bevlogen projectmanagers en gepassioneerde inhoudsdeskundigen voor je klaar. Met een stapsgewijze, onderwijskundige aanpak zorgen wij voor een breed scala aan leeroplossingen die niet alleen uitdagend en praktijkgericht zijn, maar vooral naadloos aansluiten op de wensen en behoeften van de lerende.

Kennis én jarenlange ervaring

Ons team beschikt over brede én diepgaande kennis over didactiek, onderwijsconcepten en leeroplossingen. Die kennis vormt de basis van onze aanpak. Een belangrijke toegevoegde waarde hierbij is onze lange ervaring. Sinds 1997 zijn wij actief met het ontwikkelen van leeroplossingen voor vrijwel elke denkbare opleidingsvraag. Die uiterst waardevolle ervaring nemen we mee als we voor jouw organisatie aan de slag gaan.

Stapsgewijze aanpak

Hoe verschillend de opleidingsvragen die wij krijgen ook zijn, we gebruiken altijd dezelfde, bewezen stapsgewijze aanpak. In samenspraak met de klant beginnen we met een uitgebreide analyse, die onder andere het volgende uitwijst:

  • de leerbehoefte
  • de doelgroep en de al aanwezige voorkennis;
  • de leerdoelen;
  • de activiteitenmatrix: hoe gaan we ieder leerdoel behalen?

Van analyse naar ontwerp

De analyse vormt de basis die we gebruiken om een passend ontwerp voor jouw organisatie te maken. We bepalen welke middelen of combinatie van middelen, het beste aansluiten bij de gestelde doelen. De lerende staat hierbij uiteraard altijd centraal. En alles gebeurt in samenspraak met de klant.

De leeroplossing

Na de ontwerpfase begint het échte ontwikkelen van de leeroplossing om deze vervolgens te implementeren. De vraag die continu centraal staat, is: “Hoe zou dit werken in de praktijk?” Na de pilot gaan we samen met de klant evalueren en waar nodig passen we de leeroplossing aan. Daarna is het tijd voor de échte uitrol.

Onze werkwijze is erop gericht om je tijdens het gehele proces volledig te ontzorgen en binnen de planning een kant-en-klaar product te presenteren.

Wij hebben Goud!

Wij zijn de winnaar van de aNewSpring award 2023 in de categorie ‘Most impactful learning journey’. De internationale vakjury prijst vooral de didactische aanpak. Het gaat om de opleiding tot instructeur voor het rijden met optische en geluidssignalen -waaronder ambulances en brandweerauto’s -, die we in opdracht van De VerkeersAcademie hebben ontwikkeld.

Wanneer spreken we af?

Maak een afspraak

Is jouw organisatie klaar voor de volgende stap?

Plan een afspraak met ons en laat je inspireren.

Maak een afspraak