Inloggen studenten
motorinstructeur worden
Verbreed je je vakkennis en verhoog je vaardigheden. Als motorinstructeur ben je allround in de meest gevraagde rijopleidingen

In ‘t kort:

Zorg voor nog meer afwisseling in je werk als rij-instructeur.

Tarieven

De opleidingskosten all-in

€ 1.795,-

De opleiding tot motorinstructeur

Meer dan de moeite waard

Voor rij-instructeurs die al in het bezit zijn van de wettelijke bevoegdheidspas voor rij-instructeurs, verzorgt OnlineStuderen.com de vervolgopleiding tot motorinstructeur.

Met deze vervolgopleiding verbreed je je vakkennis en vaardigheden. Je wordt als het ware een allround rij-instructeur voor de meest gevraagde examens en daarmee vergrootje jouw marktwaarde aanzienlijk. Immers, je bent voor rijscholen op meerdere disciplines inzetbaar. En niet onbelangrijk: je werkzaamheden worden afwisselender en daardoor interessanter. Dit maakt het de investering meer dan waard.

Vooropleiding

Om deel te mogen nemen aan deze opleiding, moet je in het bezit zijn van een geldige bevoegdheidspas voor rij-instructeurs en een volledig motorrijbewijs.

Je staat er niet alleen voor

Zodra je met de opleiding begint stellen we een persoonlijke mentor voor je aan. Hij of zij is jouw vaste aanspreek punt en zal ervoor zorgen dat je opleiding soepel verloopt.

Tijdens uw opleiding kunt u altijd contact opnemen met uw mentor.

De praktijklessen plannen wij in overleg met jou.

De opleiding

Doordat je al in het bezit bent van uw bevoegdheidspas, krijg je voor de vervolgopleiding tot motorinstructeur vrijstelling voor fase 2. Daardoor hoef je alleen fase 1 en fase 3 te volgen.

Fase 1
Via OnlineStuderen.com krijg je op overzichtelijke en efficiënte wijze de theorie snel onder de knie. De leerstof omvat de vakken:
- veiligheid
- voertuigkennis
- rijprocedure A
- wet- en regelgeving

Je legt een theorieexamen af met 25 meerkeuzevragen

Daarnaast leer je de motor op perfecte wijze te bedienen. Niet alleen in het verkeer, maar ook op een afgesloten terrein. Je legt twee praktijkexamens af: een rijproef en een examen bijzondere verrichtingen. De voorbereiding op deze examens wordt verzorgd door De VerkeersAcademie, het kwaliteitsinstituut voor rij-instructeurs in Nederland.

Indien je de drie examens van fase 1 heeft behaald word je uitgenodigd voor praktijklessen fase 3. Je leert vooral om je kennis overtuigend in de praktijk toe te passen. Ook ga je actief 20 uren lesgeven tijdens je stage. Het examen neemt het IBKI af vanuit je stagerijschool.

Opleidingskosten op een rijtje

De opleidingskosten bedragen € 1.795,=. De examenkosten brengen wij in rekening zodra wij je examenaanvraag indienen bij het IBKI.